Die kampeerweekenden die door Opvoed-dingen worden georganiseerd vinden plaats in de periode april t/m oktober. Er wordt gekampeerd in een 9-persoons Tipi. Alle kampeermiddelen worden door ons beschikbaar gesteld. Iedere deelnemer dient zelf voor een slaapzak te zorgen.

Een indicatie met de funktie begeleiding groep/Tijdelijk verblijf biedt ouders / verzorgers de mogelijkheid om kampeerweekenden voor hun kind/jongere te realiseren. Dit logeerweekend wordt kleinschalig vormgegeven: Maximaal 4 jongeren met twee – HBO/MBO Jeugdzorg- begeleiders.

Een kampeerweekend start op vrijdagmiddag en eindigt op zondagavond 18:00 uur. Jongeren worden thuis opgehaald en weer thuisgebracht. Voorafgaand aan ieder weekend wordt een informatieve brief verstuurd met adresgegevens, paklijst en globale schets van het programma.

De kampeer weekenden zijn bedoeld om jongeren in contact te brengen met het buitenleven en ervaring op te laten doen op het gebied van zelfredzaamheid en samenwerking. Gezamenhlijk moeten verschillende taken en opdrachten uitgevoerd worden.

De ervaring leert dat jongeren kamperen veelal een plezierig en leerzaam avontuur vinden. Vooral omdat er bv. op open vuur gekookt worden en er hout gezaagd en gekloofd moet worden. Dit biedt jongeren de mogelijkheid om verantwoordelijkheid te leren nemen en zorg te dragen voor zichzelf en anderen.

opvoed dingen 30